lauantai 28. heinäkuuta 2018

ESTELLE MASKAME- HEITTÄYDY, JOS USKALLAT | KIRJA-ARVOSTELU

Jos ootte yhtään selanneet tätä blogia hieman pintaa syvemmälle, saatatte ehkä muistaa et mun lempikirjailija on Estelle Maskame. Ihastuin hänen tyyliin kirjoittaa heti hänen ensimmäisestä kirjasta lähtien ja olen pitänyt joka kirjasta, jotka ovat sen jälkeen häneltä ilmestyneet. Kaikista inspiroivinta hänessä on se, että hän on mua vain vuoden vanhempi ja on ehtinyt kirjoittaa jo yhden trilogian, sekä yhden erinäisen kirjan. Ja kaikki nämä ovat ilmestyneet aika lyhyellä aikavälillä turhia odottelematta. Se kertoo jotain hänen rakkaudestaan kirjoittamista kohtaan. Hänen kirjoja lukemalla oon saanut syttymään myös sen oman palon kirjoittamiseen ja myöskin samalla halun kirjoittaa joskus oman kirjan. 


Estelle Maskamen "Heittäydy, jos uskallat", engl. "Dare to fall" on mulla molempina versioina. Sekä suomeksi, että englanniksi. Molemmat oon lahjaksi pyytänyt, enkä todellakaan kadu että pyysin. Luin muutama viikko takaperin yhden viikonlopun aikana tämän suomenkielisen version, joka oli aivan uskomaton ja juuri sitä, mitä odotinkin Estellen kirjoista. 

"Heittäydy, jos uskallat" on tarina siitä, uskaltaako kirjan päähenkilö heittäytyä elämään täysillä ja rakastaa sitä yhtä ihmistä, jonka läheisyyttä ja seurassa olemista hän pelkää. Enempää en halua spoilata, mutta tässä pysähdytään välillä hetkeksi muistelemaan menneisyyden tapahtumia, sekä mukana on katastrofaalinen onnettomuus, joka on muuttanut kaiken näiden henkilöiden välillä. Mun mielestä tähän onnettomuuden "ratkaisuun" ja viimeisiin paljastuksiin oltiin hyvin perehdytty ja näytti siltä, ettei juoni mennyt missään välissä hukkaan tai poikkoillut teiltä. 

Kirjoissa pitää pystyä olemaan se yksi tietty käänne, joka saa kirjan kulun sekaisin ja lukijan arvailemaan lopputulosta. Juuri tämän Estelle Maskame on taas onnistunut tekemään virheettömästi. Kirja on myös mukaansatempaava, jännittävä, kutkuttava ja spontaani. Eikä siitä puutu romantiikkaa! Kirjaan en itse ehkä pysty samaistumaan, mutta kaikki päähenkilöiden tunteet on kuvattu niin hyvin, että niitä pystyy ymmärtämään. Pystyy ymmärtämään, miksi joku toimii niin kuin toimii, sillä kaikelle löytyy hyvä selitys. 

Suosittelen Estelle Maskamen kaikkia julkaistuja kirjoja, mut tässä oli jotain uutta. Jos siis haluat jännitystä, romantiikkaa ja hyviä juonenkäänteitä niin kannattaa ehdottomasti lukea! :)     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!