sunnuntai 13. toukokuuta 2018

20 KYSYMYSTÄ - MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN?

Sain Sofialta (Sofia Ida Anneli) hetki sitten bloggaamiseen liittyvän haasteen 20 kysymyksen muodossa. Tässäpä mun vastaukset näihin kysymyksiin, kiitos Sofia haasteesta!! 

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen? 
- Oon aina rakastanut kirjoittamista ja omien mielipiteiden julkituomista. Tykkään myös lukea muiden blogeja ja valokuvata kaikkea. Siitä se ajatus sitten oikeastaan lähtikin. 

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia? 
- Tätä blogia oon pitänyt pystyssä lokakuusta 2017 asti eli noin puoli vuotta. Mulla on ollut elämäni aikana 2 muutakin blogia mutta koska ne kuuluvat menneisyyteen eikä niitä enää ole olemassa, mä en niitä tähän halua laskea mukaan ollenkaan :-). 

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
- Blogini on aito, yksinkertainen ja arkinen lifestyleblogi. Se sisältää asioita ja mietteitä mun arjessa tapahtuvista jutuista. 

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
- Sanotaanko nyt näin, että fiiliksen mukaan. 

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
- Tekstin mä aina kirjoitan ensin.

6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?
- Muiden blogeista mutta myös omasta elämästä ja muista somekanavista.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
- Päivällä, mut parhaat postausideat tulee mieleen aina öisin/iltaisin.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
- Harvoin mä otan varta vasten blogiin kuvia tai luonnostelen postauksia. Kommentteihin vastaan yleensä heti, kun niitä saan. 9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
- Juu. Pääsääntöisesti lifestyleblogeja, mutta myös meikkeihin/kauneuteen/muotiin pohjautuvia.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
- Yksinkertainen, "valoisa" ulkoasu ja kuvat. Myös postausten sisältö vaikuttaa paljon. Mä liityn toisten blogeihin lukijaksi kyllä aika helposti.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
- Näkyvyys, vuorovaikutus lukijoiden kanssa ja uudet tuttavuudet eri Whatsapp-ryhmien kautta.

12. Entä kolme huonointa asiaa?
- Mahdolliset loukkaavat anonyymit kommentit (joita onneks en ole vielä saanut), postausten ja ulkoasun pohjalta tullut stressi ja paineet blogin pitämisestä ja muuhun siihen liittyvästä.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
- Kyllä bloggaamisen yks perusta mun mielestä on just tää vuorovaikutus lukijoiden kanssa eli kyllä. Rakastan saada palautetta mun teksteistä!

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook sivuja?
- Mun blogi on vielä sen verran pieni, ettei oo. Henkilökohtaiset somet kyllä löytyy täältä bloginkin puolelta.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
- Nykyään teen sillä tyylillä et kirjoitan heti ja julkaisen samantien. Ennen saattoi olla montakymmentä postausta luonnoksissa, joita en sit vieläkään oo julkaissut, kun ideat alkoi kuulostamaan tyhmiltä.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
- Jos blogin pitäisi vain omana tietonaan niin silloinhan näkyvyys jäisi aika vähäiseksi, ainakin mun kohdalla. Kyllä mä oon mun Instagramiin linkannut mun blogin osoitteen, sekä Snapchatissa joskus mainostan mun postauksia. Sisko ja osa serkuista sekä kaverit tietää varmasti, äidistä en osaa sanoa. En mä yrittäisi salata tätä, jos joku ottaisi asian puheeksi.17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
- En.

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
- Ei mulla oikeastaan oo mitään tarinaa. Mietin aluksi vaan, et halusin jonkun muun kuin oman nimen blogin nimeksi, mut nyt oon alkanut epäröidä et onko tää sittenkään hyvä :D

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
- Joka osa-alueella mulla on kehitettävää ja haluaisin tehdä muutoksia. Osaaminen ei vaan riitä kaikkeen siihen.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
- Kirjoita vain ja ainoastaan niistä asioista, mistä haluat. Älä koskaan kopioi. Ole oma itsesi ja kirjoita rehellisesti. Sen huomaa hyvin äkkiä, jos bloggaaja tai teksti ei ole aitoa.

Aurinkoista kesää! Mulla jatkuu harjoittelu vielä 2 viikkoa ja sitten mullakin alkaa kesäloma. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!