keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

ULKONÄKÖÖN KOHDISTUVA KIUSAAMINEN

Olen aina saanut kuulla enemmän tai vähemmän negatiivisia kommentteja mun ulkonäöstä, enkä edelleenkään ymmärrä miksi. Mielestäni näytän yhtä tavalliselta kuten kaikki muutkin ihmiset. Kaikki me ollaan loppupeleissä erilaisia, eikä kukaan näytä just samalta, kuin sä. Kerron teille seuraavaksi pienen, mulle tapahtuneen tarinan.

Tänään taas törmäsin tilanteeseen, jossa mun ulkonäköön kiinnitettiin huomiota. En oo pitkään aikaan ollut tässä tilanteessa ja vaikka en halua sitä myöntää niin tuntuuhan se pahalta. Menin käymään tuossa meidän lähikaupassa ja käyn siinä useinkin, sillä se sijaitsee vaan muutaman sadan metrin päässä meidän kodista. Huomasin, että kaupassa oli samaan aikaan nuorempi poikaporukka, ehkä he olivat yläasteella tai ala-asteella, mutta huomattavasti mua nuorempia kuitenkin. En kiinnittänyt heihin mitään erityistä huomiota ja tein ostokseni nopeasti ja poistuin kaupasta. Kerkesin kävellä vähän matkaa kaupan ovilta poispäin, kun kuulin jonkun huutavan mulle "rillirousku". Tiesin, että he kohdistivat sen muhun, koska kaupan pihalla ei ollut muita ihmisiä meidän lisäksi. Jatkoin matkaani kotiin asti ja teki mieli kääntyä takaisin ja sanoa pojille pari valittua sanaa. Kuitenkaan en kyennyt siihen sillä hetkellä. 

Mielessä pyöri sata ja yksi kysymystä samaan aikaan. Miksi taas minä? Johtuiko se vaan siitä, että olin yksin, enkä esimerkiksi mun poikaystävän seurassa? Oliko mulle helpompi sanoa ihan mitä tahansa, koska he eivät tunteneet mua? Todennäköisesti. Mikseivät he voineet sanoa mitään rakentavaa palautetta vaan hyökkäsivät suoraan mun kimppuun sanallisesti? Miksi ylipäätään pitää pilata jonkun ihmisen päivä tuollaisella kommentilla, jos he eivät edes tunne mua? Aivan älytöntä hommaa. Jälleen taas nähdään, kuinka miesten kehitys on oikeasti naisia jäljessä.

Haluaisin tähän vielä sanoa sen, että oon koko elämäni aikana kuullut juuri tuon kaltaisia kommentteja tai sitten vaan viljellään sitä, kuinka "vitun" ruma oon. Kaikki nuo kommentit ja huutelut tulevat aina mua selkeesti nuoremmilta pojilta, joita mä en tunne. Ja tuskin hekään eivät mua tunne. Se on okei, jos et tykkää mun ulkonäöstä, mut älä vittu mene kenellekään huutelemaan siitä. Joku voi oikeasti loukkaantua todella pahasti, ettet itse edes tajua sitä siinä tilanteessa. Mitä jos pidettäisiin nää negatiiviset asiat ja kommentit vaan omana tietonamme? 

Vanhempien kuuluisi kasvattaa lapsensa parhaalla mahdollisella tavalla ja näiden poikien kasvatus on mennyt ihan vitun pahasti pieleen. En tiedä heidän taustoistaan mitään, mutta kukaan ei kohtele ihmisiä noin. Ei kukaan. Lapsille pitäisi opettaa enemmän hyviä käytöstapoja ja oikeesti seurata mitä se oma kullannuppu siellä kaupan pihalla huutelee toisille tuntemattomille ihmisille. Ihan oikeasti. 

Luulin, että pääsisin eroon tästä huutelusta kuin koin samaa Raahessa asuessani, mutta ei. Totuus on se, että näitä huutelijoita on joka paikassa ja joka kaupungissa. Eikä se koskaan lopu, koska asiaan ei puututa, kun kukaan ei julkisesti siitä uskalla puhua. Minä uskallan ja haluan pystyä jakamaan tämän kokemuksen mahdollisen monelle, etenkin lasten vanhemmille. 

Ajatelkaa, ennenkuin avaatte suunne.

Ps. Anteeksi kiroilu, mutta oon niin vihainen ja järkyttynyt tällä hetkellä, ettei tästä saa nättiä tekstiä tekemälläkään. Halusin vaan kertoa, minkälaisia fiiliksiä tää mussa herättää. En myöskään saanut tähän tekstiin sopivaa kuvaa.

Hyvää ja aurinkoista viikkoa! 

16 kommenttia:

 1. Mie en ymmärrä tollasta käytöstä ollenkaan. Mietin itekin aina samaa, et tollasten nuorten kasvatuksessa on jotain menny pahasti pieleen. Ite kuulen myös juurikin itteeni nuoremmilta pojilta ikäviä kommentteja ulkonäöstäni välillä, eikä se todellakaan tunnu kivalta.:(( Miksei ihmiset vois vaa olla mukavia toisilleen? Miulle ainakin tulee itelleni hyvä mieli, kun sanon mukavia asioita toisille ihmisille.

  Joten tähän väliin haluun sanoa, et rakastan siun blogia ja siun kirjoitustyyliä tosi paljon. Ja sie oot kaunis niien typerien huonosti kasvatettujen kakaroiden kommenteista huolimatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ihana kuulla, että pidät mun blogista! Lämmittää sydäntä aina nämä kommentit ❤️ Olen täysin samaa mieltä sinun kanssa... Kehut olis paljon mukavampia, kuin nää negatiiviset kommentit. Ehkä he eivät vaan näe enää sitä hyvää vaan pitää päästä haukkumaan ja esittämään "coolia". En tiedä yhtään mitä sanoa, aina näitä negatiivisuuden viljelijöitä on olemassa!

   Poista
 2. Et muuten ole ainoa, joka on saanut kuulla laseista just ton ikäsiltä pojilta! Vois tietysti sanoa että ne on lapsellisia lapsia, jotka luulevat olevansa "kovia poikia", mutta ei tollanen käytös ole keneltäkään hyväksyttävää. Viimeksi kun kuulin naljailua ton ikäisiltä, vastasin: "Ottakaa pojat päänne pois perseestä. Ja sulla on muuten housuissas kuraa." :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! ❤️ Ikävä kuulla, että säkin oot joutunut kohtaamaan samoja ongelmia :/. Oon sun kanssa just samaa mieltä asiasta! Mä meinasin palata takaisin ja sanoa heille pari valittua sanaa, mut en vaan jotenkin kyennyt siinä tilanteessa. Ehkä joskus rohkaistun! Mä en vaan ymmärrä mikä saa ihmiset käyttäytymään noin varsinkin tuntemattomia kohtaan.

   Poista
 3. Ihan kauheeta, että sun perään huudeltiin tolleen ja vieläpä se, että tämä ei ollut edes eka kerta. Oon itekki kuullu ulkonäöstäni negatiivista kommenttia ja erityisesti hoikkuudestani ja siitä johtuvasta muodottomuudesta. Ei se tietenkään tunnu mukavalta eikä kenelläkään pitäisi joutua kuulemaan sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista ja samaa mieltä oon sun kanssa! Kaikkeen sitä näköjään voi edelleen huomionsa pahasti kiinnittää... Ite kun yrittää olla positiivinen mutta nää kokemukset aina vaan jotenkin lannistaa vähän, vaikka aikuinen kuitenkin oon. Ei kiusaaminen koskaan ole ok missään muodossa eikä minkään asian takia. Ikävää, että myös sä oot joutunut kokemaan samoja juttuja :/

   Poista
 4. äähh, toi on kamalaa! Yritä kuitenkin olla välittämättä, tuo kommentointi kertoo enemmän noista huutelijoista kuin sinusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Yleensä en välitä, mutta nyt osui niin syvälle kun en pitkään aikaan ole saanut minkäänlaista kommenttia mun ulkonäöstä. Totta puhut!

   Poista
 5. Voi ei, tulipa paha mieli siun puolesta! Minnuu on myös kiusattu ja tiijän todella miten pahasti pelkät sanat satuttaa. Ja oot aivan oikeassa, että kysseisten poikien kasvatus on todellakin aivan pielessä. Hävettää ihan tuollaiset ihmiset! Hyvät käytöstavat on ihan yksinkertainen ja itestäänselvä asia, joka jokkaisella pitäs olla hallussa.

  Muista, että vika ei oo siussa vaan noilla kiusaajilla on joku pahasti vinksallaan. Tosi tökeröä vaan purkaa oma kiukku tuntemattomaan ihmiseen! :O Uskomatonta touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Mä oon sun kanssa aivan samaa mieltä! Tosi kurjaa et myös sä oot kokenut kiusaamista, se ei todellakaan ole kivaa :/

   Poista
 6. Ihan sikahyvin kirjotettu teksti. Mä en ymmärrä miten kukaan kehtaa kommentoida täysin tuntemattomien ihmisten ulkonäköä, ja vielä niin että toinen kuulee nämä haukut. Omalle ulkonäölleen kun me ei mitään mahdeta, ei kukaan päätä minkä näköiseksi syntyy, niin ihan naurettavaa pilkata sellaisesta asiasta. Toisaalta ei tuollaiset nuoret pojat välttämättä osaa ajatella niin pitkälle. Toivottavasti kuitenkin oppivat pian!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oot aivan oikeassa kyllä. Tuon ikäiset pojat sanoo mitä sylki suuhun tuo, sen enempää ajattelematta.

   Poista
 7. Tosi hyvin kirjoitettu postaus! Musta on ihan kauheaa että ihan vieraiden ihmisten ulkonäköä haukutaan noin. Missä menee nykyään ihmisten järki? Mun silmälaseista ei onneksi ole hirveästi huomauteltu, mutta kerran yläasteella jotkut 8.-luokkalaiset pojat puhuivat mun kuullen siitä "kuinka silmälasipäiset ihmiset näyttävät ihan kauheilta" ja he kyllä tiedostivat sen, että kuulin mitä he puhuivat. Kieltämättä siitä tuli vähäksi aikaa tosi paha olo :/ Mutta sä oot kyllä tosi nätti Ella! ♥

  Ja hei muuten, mun blogist löytyisi sulle haaste! https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/2018/04/20-kysymysta-millainen-bloggaaja-olen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Sofia <3! Kiitos ihan älyttömän paljon kauniista sanoista! Tottahan se on ettei kaikkia voi miellyttää mut mun mielestä siitä ei tarvitse sanoa tai huudella, kun siitä tulee oikeasti paha mieli loppupäiväksi :/ Toivoisin niin paljon kaikkien muidenkin puolesta et kiusaaminen ja huutelut voitaisiin lopettaa mut se on vaikee saada kaikkien tajuntaan. Hei kiitos, pitääkin ottaa haaste vastaan! :--)

   Poista
 8. Ensinnäkin, mahtavasti kirjoitettu blogiteksti! Toiseksi, aivan järkyttävää, että olet joutunut kokemaan tällaisen hetken. En voi ikinä ymmärtää ihmisiä, jotka huutelevat toisille. Miten he pystyvät? Eivätkö he ajattele lainkaan, mitä juuri sillä hetkellä todella tekevät? Käy niin vihaksi..! Vanhempien täytyisi todellakin kasvattaa lapset kunnioittamaan toisia ihmisiä, ei huutelemaan heille typeryyksiä.

  Itsekin olen saanut kuulla huuteluja, yläasteella muun muassa siitä, että pidin sinisiä farkkuja yllä. Tuolloin Robinilla oli sattumoisin ollut jollain musiikkivideolla samantyyliset farkut, joten sen tietää, mitkä johtopäätökset tästäkin murrosikäiset pojat tekivät.. :D Suorastaan naurettavaa.

  Ja hei, perehdyin sun blogiin enemmän ja liityin ehdottomasti lukijaksi! Olet kaunis juuri tuollaisena ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ihana kuulla että pidät mun blogista! Mä huomasinkin uuden lukijan ja piristi aivan äyälyttömästi <3 Harmittaa myös sun puolesta et oot joutunut käymään samaa läpi mun kanssa... :( Ei se oo kenellekään oikein eikä todellakaan kivaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!