maanantai 26. maaliskuuta 2018

KUN BLOGGAAMINEN AHDISTAAVihdoin ja viimein saan puettua sanoiksi mun pitkään vaivanneita ajatuksia bloggaamisesta. Mä rakastan tätä hommaa ja siksi edelleen tää blogi on pystyssä, enkä aio lopettaa, vaikka ahdistaa ajatus tästä tällä hetkellä. 

Oon jo pitkään kokenut tiettyjä negatiivisia ajatuksia bloggaamisesta ja etenkin mun omista teksteistä mitä julkaisen kaikkien luettavaksi. Oon alkanut pelkäämään postausten tekemistä ja niiden julkaisua, sillä mietin jatkuvasti, et kukahan näitä lukee ja entä jos joku saa väärän käsityksen tästä mitä kirjoitan. Pelkään, et mut ymmärretään väärin ja sen jälkeen mua ja mun mielipiteitä ja postauksia aletaan pitää outoina ja luonnottomina.

Jokainen kerta aloittaessani uutta postausta pyöritän samoja ajatuksia mun pään sisässä. Miten ilmaisen asian ymmärrettävästi? Onko tää munlainen teksti? Mitä jos ihmiset alkaa pitämään mua erilaisena kuin oikeasti oon? Nauretaanko mun mielipiteille? Mitä tutut, kaverit ja perhe ajattelee mun postauksista, jos ne joskus tulee heidän tietoisuuteen? Ajatellaanko musta sen jälkeen aina negatiiviseen sävyyn, jos kirjoitan jotain mitä ei uskoisi musta? Näyttääkö mun blogin ulkoasu ihan naurettavalta ja sekalaiselta? Miksi en saa tekstistä ja ulkoasusta omanlaistani? Miksi mun pitää kirjoittaa hieman erillä tavalla kuin oikeasti puhun? Jep, näin montaa asiaa kelaan aina pääni sisällä kun multa on tulossa uusi postaus. Sanokaa etten oo yksin näiden kysymysten kanssa. 

Mä pyrin blogin kannalta täydellisyyteen ja senkin takia mua ahdistaa. En vaan osaa tehdä esimerkiksi sellaista ulkoasua itselleni, et se miellyttäis mua pitkän aikaa. Sellaista ei voi tehdä, koska mun mielipiteet ja värimaailmat sen suhteen vaihtelee jatkuvasti. Haluaisin myös pitää mun postausten sisällön kiinnostavana, jotta mun lukijat ei poistuisi ja ettei mun katsojamäärät laskisi. Musta tuntuu, ettei mun elämässä ole niin paljon kiinnostavia ja mielipiteitä jakavia asioita, joista voisin tänne kirjoittaa. Mun elämä pyörii tällä hetkellä koulun ja mun poikaystävän ympärillä, enkä aio lähteä kaunistelemaan sitä asiaa mitenkään. 

Mua mietityttää bloggaamisessa myös se, et mun näyttökerrat ja lukijoiden määrä ei nouse tästä enää yhtään. Lukijoita on ollut 19 kappaletta jo jonkin aikaa, vaikka postaukset kerryttäisivät huimiakin katsojamääriä. Ehkä ihmisiä ei enää vaan kiinnosta liittyä mun blogin lukijoiksi. Mun suosituimmalla postauksella on 1800 näyttökertaa kun viimeksi katsoin ja se on saanut mut ajattelemaan myös että miksi. Onko se niin naurettava ja pois mun epämukavuusalueelta että ihmisten on vaan luettava se vai oliko se oikeasti hyväkin postaus? Jotkut klikkaa postauksia jopa vahingossa, kuten mullekin käy monta kertaa nopeasti bloggaaja ryhmiä seuratessani. 

Häpeä on myös yksi aika vahva tunne tällä hetkellä joistakin postauksista. Ehkä sitä on joskus ollut vaan niin naiivi, ettei ole ajatellut yhtään pidemmälle niitä julkaistessa. Häpeän aina, kun joku ottaa esille mun blogin tai jonkun yksittäisen postauksen. Tai kun saan tietää jonkun tutun lukevan mun blogia. Eihän näin pitäisi olla? Pitäisi olla ylpeä siitä mitä tekee ja tehdä se kunnialla loppuun. Ei pitäisi välittää muiden mielipiteistä tai ajatella liikaa. Se saa silloin sut tähän samaan pisteeseen mun kanssa. 

Ehkä mä otan hieman taukoa blogin suhteen ja yritän löytää mun inspiraation uudestaan. Kiitos kaikki jotka ootte lukeneet mun blogia ja liittyneet lukijoiksi tähän. Mä yritän saada teidän vertaista sisältöä tähän vielä joskus. Jos teillä tulee mieleen jotain mitä haluaisitte lukea mun blogista niin kommentteihin voi toki ehdotella jotain. Aurinkoista kevään jatkoa! Palataan taas ♥

8 kommenttia:

 1. Muutaman postausten luettuani, sun blogi vaikutti oikein kivalta. Ulkoasu on kiva, mutta ei ihan mun tyylinen. Mutta jokainen tekee blogilleni ulkoasun, josta itse tykkää :)
  Jatka samaan malliin blogisi kanssa ja ole siitä ylpeä! Ole ylpeä kun joku mainitsee blogisi, sanoo lukeneensa postauksia, musta niitä on kivaa kuulla. Mulla ainakin tulee olo, että pystyn tuottamaan ihmisiä kiinnostavaa sisältöä, kun blogistani jotain mainitaan. Tsemppiä blogin kirjoittamiseen, tauko voi tehdä sulle ihan hyvää. Muista ottaa rennosti blogisi kanssa. Se mitä kirjoitat on sen hetkinen ajatuksesi ja myöhemmin voit muokata tekstiä jos siltä tuntuu.

  Toivottavasti sait tästä kommentista jotain irti, ettei ollut kovin sekava kommentti. Aurinkoista kevättä sulle :)

  https://nouw.com/suviannika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista, tää piristi ♥

   Poista
 2. Voi vitsi kun kuulostaa tutulta noi ajatukset, joita kerrot miettiväsi uutta postausta tehdessä! Et siis todellakaan ole yksin niiden kanssa. :) Sun ei todellakaan tarvitse hävetä sun blogia millään tapaa, päinvastoin - selailun jälkeen tää vaikuttaa oikein kivalta. Ja tauko bloggaamisesta voisi oikeasti auttaa paljon, nimimerkillä kokemusta on! Bloggaamisen ei pitäisi ikinä olla ikävää, pakkopullaa tai mitään muutakaan negatiivista. Kirjoita vaan rohkeasti mistä itse tykkäät ja miten itse tykkäät. Ja jos joku teksti tuntuu joskus myöhemmin hölmöltä, sitä voi aina muokata tai kirjoittaa samasta aiheesta uudestaan. Eikä haittaa, vaikka kaikki ei aina olisi täydellistä. Täydellisyys tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, joten ei ihmekään, jos bloggaaminen alkaa ahdistaa - onhan se aika mahdotonta vastata kaikkien täydellisyyskriteerejä samaan aikaan. Muista, että me lukijat halutaan lukea just sun ajatuksista ja mielipiteistä, vaikka ne joskus poikkeaisikin meidän omista. Ne tekee susta ja sun blogista just sun näköisen ja ainutlaatuisen! :)

  Aurinkoista kevättä sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, kiitos paljon kommentista! ♥ Hyvä tietää, ettei oo näiden ajatusten kanssa kokonaan yksin. Uskon, että aika moni muukin bloggaaja saattaa kokea samoja fiiliksiä, muttei ehkä uskalla myöntää sitä julkisesti. Tästä kommentista sai kyllä jo itsessään paljon energiaa ja positiivisen mielen! :)

   Poista
 3. Siis ei oo totta.. Kirjotin äsken suht pitkän kommentin ja onnistuin painamaan jotain näppäintä niin, että mun kommentti hävis kokonaan :/ En nyt kyllä mitenkään muista kaikkea mitä kirjotin siihen, mutta sen vaan haluan sanoa, että et todellakaan oo yksin sun ajatusten kanssa! Meinasin itsekin heittää hanskat tiskiin tuossa yhdessä vaiheessa, koska mua ahdisti vain liikaa se ajatus, että mun perheenjäsenet, sukulaiset ja luokkalaiset lukevat mun blogia. Hetken mietittyäni tulin kuitenkin siihen tulokseen, että en voi lopettaa mulle rakasta ja tärkeää harrastusta ihan vain ahdistuksen takia :) Onneksi sä et oo kuitenkaan lopettamassa, koska sun blogi on oikeasti yksiä mun lemppareita, erityisesti tän ihanan ulkoasun ansiosta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww, kiitos ihan tuhannesti Sofia ihanasta kommentista! ❤ Sun blogi on myös yksiä mun omia lemppareita! :) En mä kokonaan aio lopettaa, tarviin vaan pienen tauon tästä kaiken kouluhommien keskellä. Kuitenki kirjoittaminen on edelleen mulle tosi tärkee asia ja haluun tuoda julki mun omia mielipiteitä postausten kautta. Tästä suunta on vaan uuteen nousuun!!

   Poista
 4. Hei :) Itse oon kanssa miettinyt tuota, kun lukijoita ei tunnu saavan ei sitten millään :D Kai sitä pitäs olla vain niin älyttömän aktiivinen ja pistää insta julkiseksi tai jottain? En kuitenkaan halluu instatiliäni kaikkien näkyville, vaan se on paikka mikä on yksityinen.

  Miun mielestä epätäydellisyys tekkee blogeista paljon kiinnostavempia! Tottakai sitä halluu tehhä hyvää jälkeä ja näin pois päin, mutta välillä pittää muistaa ottaa myös rennosti. Kirjoita mistä juuri sie halluut ja luota omaan tekemiseen! :)

  Välillä miullekin tullee hetkiä kun tuntuu että vois työntää blogin jonnekin piiloon kaikilta, mutta sitten aina ajattelen että ihan sama, kirjoitan mistä halluun ja jos joku eo tykkää niin blogiani ei oo pakko lukea :D Miulle on myös ihan sama, mitä sukulaiset bloggaamisestani ajattelee. Oon bloggaaja ja teen sitä just niinkuin ite koen parhaaksi, piste. :D

  Toivottavasti siulla on hellittänyt tuntemukset ja bloggaaminen tuntuu taas kivalta! Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hei valtavasti tästä kommentista, piristi kyllä päivää! :) Mäkin oon monta kertaa miettinyt just tuota, että saiskohan enemmän näkyvyyttä, jos Instagramin laittaisi julkiseksi, mutkun mua ahdistaa se ajatus et kuka tahansa voi stalkata mua ja mun kuvia :D Hyviä pointteja sulla ja oikea asenne! Kiitos vielä ♥ Hyvää kevättä myös sulle! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!