lauantai 24. helmikuuta 2018

PARISUHTEESTA OPITUT ASIAT

Ollaan seurusteltu mun poikaystävän, nykyisen avomiehen kanssa hieman yli 1,5 vuotta. Tähän mahtuu paljon hyviä ja huonoja hetkiä, iloja ja suruja. Kuitenkin enemmän niitä positiivisia asioita- ja opetuksia. Oon yleensä sellainen ihminen, jonka pitää saada oppia kaikki kantapään kautta. Suhde ei kuitenkaan ole yksi sellaisista asioista ihan kaikissa tilanteissa. Ensimmäinen todella tärkeä juttu on se, et jos mun mies sanoo mua esimerkiksi kauniiksi ihan millä hetkellä tahansa niin se tarkoittaa sitä. Kaikki kehut ja positiiviset jutut on tarkoitettu oikeesti mulle. Mulla on kestänyt hetki itseni hyväksymisessä ja siinä, et joku pitää kauniina. Ei mun miehen tarvitse enää tässä vaiheessa suhdetta yrittää miellyttää mua mitenkään vaan asiat on niinkun ne on.

Toiseen asiaan mä opettelen vähän vieläkin, nimittäin suoraanpuhumiseen. Mä olin suhteen alkuvaiheessa sellainen etten jotenkin "uskaltanut" suuttua ja näyttää suuttumuksen tunteita, tai vaikka mustasukkaisuuden tunteita. Mä laitoin aina viestin myöhemmin et asia x ei tuntunut musta kivalta silloin muutama päivä sitten. Olin siis sellainen joka korjasi asiat myöhemmin viestein. Ei, ei näin. Älkää te tehkö tätä samaa virhettä! Mun miehen oli aina yleensäkin todella vaikee muistella, et mistä ihmeen asiasta puhuin kun aikaa oli jo kulunut kauan siitä. Toisekseen se voi luoda joidenkin suhteiden välille jopa jonkinlaista epäluottamusta ja saa lisäksi toiselle pahan mielen. 

Seuraavana juttuna on mustasukkaisuus. Voitteko kuvitella miten mustasukkainen mä suhteen alkuaikoina olin mieheni etenkin naispuolisista kavereista? Siis ihan järkyttävän paljon, joka nykyään on ihan naurettavaa. Seurustelen ekaa kertaa elämässäni todella ihanan miehen kanssa, jolla kaveripiiriin kuuluu paljon naisia. Ja sitten olin minä joukossa, haha. Turhan mustasukkaisuuden voi oikeesti jättää vähemmälle varsinkin, jos kumppani sanoo ettei sulla oo mitään hätää. Kaverit todellakin on vaan kavereita. Tämäkin voi liiallisessa tapauksessa pilata suhteen kuin suhteen, kun toinen kyllästyy vakuuttelemaan sulle et kaikki on okei ja ei mitään hätää. Mut naiset, tiedättehän, tälle ei vaan voi mitään, eihän? 


Turhasta kiukuttelusta ei saa mitään hyvään aikaan. Olen luonteeltani sellanen, et suutun just niin pienistä ja turhista asioista kuin mahdollista. Saatan yhtäkkiä vaan turhuuksissani alkaa itkemään, jolloin mua täytyy rauhoitella. Kiukuttelu kannattaa pitää ihan siellä minimissä, varsinkin jos asuu vielä yhdessä. Se on sille toiselle osapuolelle tosi raskasta ja hermojaraastavaa, vaikkei sitä itse heti osaakaan ajatella. Toinen voi kokea monenlaisia syyllisyydentunteita, hermostuneisuutta ja pahoittaa mielensä. Etenkin jos kiukuttelun syynä on joku mitätön juttu. Aikuisten pitäisi pystyä puhumaan myös niistä kiukutuksen aiheistakin kasvotusten. Kiukuttelu siis todellakin vähälle...

Arvatkaa mitä? Luulen toisinaan olevani meidän suhteessa se fiksumpi osapuoli. Minäkö muka? Kaikki mut tuntevat ihmiset siellä tietää varmasti miten tyhmä oikeasti toisinaan osaan olla. Ei se oikeastaan ole "osaamista" vaan se on mun persoonaan pinttynyt juttu. Meidän suhteesta oon saanut monesti huomata, etten olekaan se joka ajattelee fiksummin. Se on aina mun mies. Jokaisessa asiassa. Se tietää kaikesta kaiken ja se osaa hirveän paljon asioita, mistä mulla ei oo hajuakaan. Vaikka kuinka kerta toisensa jälkeen yritänkin todistaa olevani oikeassa, olen aina väärässä. 

Haluun vielä viimeiseksi sanoa, et jääräpäisyys on todella huono piirre ihmisessä kuin ihmisessä. Mä oon se meidän suhteen jääräpää joka ei koskaan ole johtanut mihinkään hyvään. Opetelkaa tekemään kompromisseja niin suhde voi paremmin ja te voitte paremmin. Rakastakaa toisianne aidosti, uskaltakaa näyttää tunteenne, naurakaa yhdessä, ymmärtäkää ja lohduttakaa toisianne.

Pahoittelen muutaman viikon postaustauosta. Mulla on ollut koulun kanssa niin kiireistä, etten oo edes kerennyt ajattelemaan blogia saatika uusia postauksia ollenkaan. Tämäkin postaus ollut luonnoksissa monta monta viikkoa. Yritän nyt kuitenkin skarpata koulun sekä erityisesti blogin suhteen! Mukavaa viikonloppua! :)

2 kommenttia:

 1. Kiva postausidea!
  Meillä oli aluksi poikaystävän kanssa sellaista, ettei oikein osattu puhua asioista kasvotusten vaan aina piti laittaa myöhemmin viestiä whatsappissa, jos joku asia painoi mieltä. :D Nykyään kuitenkin ollaan opittu puhumaan asioista ja paljon parempi niin, välttyy turhalta pahalta mieleltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oon sun kanssa samaa mieltä! :) Tunnistan itseni tuosta kuvauksesta kyllä liiankin hyvin :D Se on aina parempi puhua kasvotusten mieltä painavista jutuista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!