lauantai 6. tammikuuta 2018

UUSI KOTI KAJAANISSA?

Täällä sitä vihdoin ja viimein ollaan, nimittäin Kajaanissa! Ette arvaakkaan miten uskomattomalta tuntuu olla oikeasti täällä. Omassa uudessa kodissa, jossa tuun asumaan ainakin seuraavan puolen vuoden ajan (riippuen monesta asiasta...). Muutin tänne jo keskiviikkona ja äiti tuli mulle tänne pariksi päiväksi muuttoavuksi ja katsomaan että onks täällä kaikki ok, et uskaltaa jättää mut tänne turvallisesti yksin. Asunto oli muuten miellyttävä heti alkuun, mutta huomattiin ikävä kyllä muutamia vikoja. 


Ensimmäiseks tajuttiin, ettei makuuhuoneen pistorasiat toimineet ollenkaan, eikä myöskään jääkaappi lähtenyt päälle. Myöhemmin saatiin tietää, et yksi sulake oli palanut mikä oli liitetty juuri näihin asioihin. No, uusi sulake on jo ostettu ja laitettu paikoilleen. Toinen vika olivat kaikki vuotavat hanat. Siis ihan kaikki. Keittiön hana, vessan käsienpesuhana ja suihku. Yhtenä iltana käsiä pestessäni kylppärissä, hana lähti kokonaan irti ja soitettiinkin heti huoltonumeroon ja onneksi vika korjattiin jo samana iltana. Muutenhan vesilaskua olis kerennyt tulla ihan hemmetisti. Erään kaapin hyllyjen kiinnikkeet olivat ihan surkeasti laitettu paikoilleen ja vieläpä väärillä tapeilla, joten eihän ne hyllyt pysyneet ollenkaan paikoillaan. Yks hylly olisi tippunut kokonaan, jos siihen olis laittanut yhdenkään vaatteen päälle. Kylläpä täällä oli asunto laitettu hyvään kuntoon, kun muutin tänne... 


Siivous oli tehty myös aika kamalasti ja rempattu koko kämppä vähän huolimattomasti. Tää meidän asunto on siis ollut remontissa joulukuun ajan ja tähän on mm. vaihdettu upouudet laminaattilattiat, joista muuten tykkään ihan super paljon! Edelleenkin osassa kohtaa seiniä ja kattoa huomaa sellaisia epäpuhtauksia, joten ollaan äidin kaa siivottu tämä kämppä lattiasta kattoon huone kerrallaan aivan uusiksi. Asunto on siis kaksio, joten ei ihan mahdoton homma kuitenkaan ollut.

 

Viat ollaan oikeastaan saatu melkein korjattua, kunhan oveen lisätään myös poikaystäväni sukunimi. Ollaan tässä parin päivän aikana ehditty kiertää luvattoman monesti kaikki huonekalukaupat ja muut kaupat läpi ja joka kerta auto on ollut täynnä tavaraa, hahah. Äiti on auttanut mua ostoksissa enemmän kuin tarpeeksi ja oon siitä hänelle erittäin kiitollinen. Ilman äitiä en olis osannut laittaa tätä asuntoa alulle ollenkaan ja olisin ihan hukassa kaiken kanssa. Mun mies muuttaa tänne kahden viikon päästä ja sen jälkeen mun ei onneksi tarvitse olla täällä näin paljoa yksin. En malta odottaa, että päästään kunnolla molemmat asettumaan tänne kodiksi! Hirveä ikävä miestä ja hän joutuu olemaan intissä kiinni vielä nämä kaksi viikkoa, mut tää aika tulee menemään kyllä nopeasti. Tästä tulee meidän molempien aivan ihana ja täydellinen oma koti ♥. 

12 kommenttia:

 1. Onnea uuteen asuntoon! :) ♥ Olipas kurjaa, kun siellä oli alkuun noin paljon vikoja. Alkuun tuntuu kyllä varmasti vähän oudolta asua uudessa kämpässä ihan yksin, mutta kyllä se arki varmasti alkaa rullaamaan viimeistään siinä vaiheessa kun sun poikaystäväkin muuttaa sinne :) Mustakin tuntui syksyllä ihan oudolta muuttaa asuntolaan asumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥♥ Niimpä, oli kyllä aluksi fiilikset vähän laskussa kun saavuin tähän asuntoon, mut nyt on jo paljon paremmalla puolella! Viat ollaan suurilta määrin osattu itse korjata ja sisustuksen myötä menee aina kivempaan suuntaan :) Ja niimpä, en jaksais odottaa et hän kotiutuu myös tänne!!!

   Poista
 2. Onnea uudesta asunnosta! Kauheeta, kun ihmisten pitää jättää niiden edellisiä asuntoja tuollaiseen kuntoon, jos sinne on toinen tulossa asumaan. Tsemppiä kuitenkin tulevaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jep, eniten ihmetyttää se ettei kukaan oo viitsinyt käydä vaihtamassa sitä sulaketta heti aluksi, jos ovat huomanneet vian...

   Poista
 3. Onnea uudesta asunnosta! Ja hei pitää näkyillä joskus, kun käyn Kajaanissa :D

  maripulliainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! :) Kyllä ehdottomasti, laitat vaan viestiä kun oot tulossa tänne niin nähdään :)

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin!:) Etkö aio jäädä Kajaanin pidemmäksi aikaa kuin puoleksi vuodeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kuten sanoin, se riippuu niin monista asioista kuten siitä mihin mun mies lähtee oman intin jälkeen vai jääkö tänne jatkamaan armeija uraansa. Kuitenkin tässä asunnossa täytyy vähintään se puoli vuotta olla, ennen sitä ei pysty lähtemään pois. Katsoo nyt päivä kerrallaan miten täällä alkaa menemään!

   Poista
 5. Paljon onnea uuteen kotiin ja tervetuloa tänne Kaenuun perämettiin! ;) Harmi, että asunnosta löytyi noin paljon vikoja mutta jospa kaikki kääntyisi parhain päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitos! :D Joo nyt on jo kaikki paremmin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!