lauantai 9. joulukuuta 2017

YKSI UNELMISTANI : OMA KIRJA

Oon varmaan aikaisemminkin sanonut täällä blogin puolella rakastavani kirjoittamista niin paljon, että haluaisin joskus tulevaisuudessa kirjoittaa oman kirjan. Kirjoittamisen into tuli ihan ala-asteelta lähtien. Pidin eniten koulussa siitä, kun sai keksiä ihan oman tarinan alusta loppuun. Se innoitti mua myöhemmällä iällä jatkamaan omien novellien tekemistä. 


Teen nykyäänkin paljon novelleja. Jätän valitettavan usein kesken kokonaan tai vaihdan aihetta toiseen, mutta huomaan kyllä kehityksen. Mun yksi suurimmista ongelmista kirjoittamisessa on aikamuodot. Sen lisäksi myös se, että pitäydynkö tarinassa vai en. En yleensä jaksa suunnitella kokonaisuutta tarpeeksi hyvin ja loppua kohden huomaan sen olevan kauhean sekava. En tiedä onko mun blogiteksteissäkin samaa ongelmaa... Toivottavasti ei? 


Millaisia novelleja tykkään kirjoittaa? Usein teen draama-aiheisia novelleja ja keskitän henkilöt omaan ikäluokkaani, sillä niistä on helpompi kirjoittaa ja voin samaistua siihen. En osaisi esimerkiksi kirjoittaa novellia, jossa jutun päähenkilö olisi 4-vuotias. Pyrin tekemään henkilöhahmoista todentuntoiset ja päähenkilöstä usein itseni kaltaisen. Muutaman kerran oon yrittänyt kirjoittaa kauhunovelleja, mutta mun sanavarasto ei riitä kuvaamaan tarpeeksi kauhua niihin, joten niistä tulee aika tylsiä. 


Suurin inspiraationi tällä hetkellä on Estelle Maskame (jos et tiedä, Googleta). Hän on vain vuoden mua vanhempi ja on ehtinyt kirjoittaa ja julkaista yhden trilogian ja sitten myöhemmin yhden yksittäisenkin kirjan. Omistan tuon trilogian kaikki kolme osaa ja odotan innolla pääseväni lukemaan myös muut myöhemmät tuotannot. Estelle on paljastanut Twitterissä, että ensi vuonna hän julkaisee taas uuden kirjan, joka on jotenkin yhteydessä tähän trilogiaan. En malta odottaa! Hän osaa kirjoittaa niin sujuvasti, inspiroivasti ja mukaansatempaavasti, että voin vaan ihailla hänen jälkeään. Unelmana olisikin joskus kirjoittaa yksi kirja, ellei jopa trilogia. Aiheesta tai muusta siihen liittyvästä mulla ei ole tietoakaan, mutta uskon löytäväni sen kun aika tulee. Ehkä se tulee sitten itsestään huomaamatta. Siihen tarvitaan kärsivällisyyttä, intohimoa ja runsaasti aikaa, joita mulla ei tällä hetkellä ole sitä varten. Pitää uskaltaa unelmoida isosti ja tehdä töitä asioiden eteen niin kyllä ne joskus järjestyvät. Blogin kirjoittaminenkin auttaa mua siinä hommassa kokoajan eteenpäin. 

12 kommenttia:

 1. Kirjan kirjoittaminen ois kyllä niin upea juttu! Estelle Maskame on munkin mielestä ihan sairaan hyvä kirjailija. En ollut kuullukkaa, että häneltä on tulossa lisää kirjoja. En malta odottaa *.* ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Se kyllä olis ihan unelma, jos jaksais vaan keskittyä siihen yhteen juttuun tarpeeksi kauan :D Joo se viimeisin on se Dare to fall jota ei vielä oo suomeksi ja sit ens vuoden puolella tulee vielä ainakin yksi! :)

   Poista
 2. Mulla on ihan sama juttu - oman kirjan kirjoittaminen olisi aivan mahtavaa! Maskame on munkin mielestä tosi hyvä kirjoittaja - häneltä saa kyllä ihan hirvittävästi inspiraatioita!

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis niin täydellistä kyllä! Mut hei, me molemmat onnistutaan siinä vielä joskus :) Hän on aivan ihana persoona muutenkin <3

   Poista
 3. Enpä tiennytkään tätä faktaa susta! Pitäisköhän kans tutustua tohon kirjailijaan, vaikuttaa mielenkiintoselta. ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kaikista oppii joskus jotakin uutta!! Suosittelen ehdottomasti, lupaan ettet pety :)

   Poista
 4. Mä kyllä uskon että tuut kirjoittamaan kirjoja vielä! :) Sun tekstejä on kiva lukee täältä blogista, niistä näkee että sä osaat kirjoittaa hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, en voi muuta sanoa kun iso kiitos! <3 Tää kommentti sai päivän paremmaksi :)!! Musta on ihana kuulla tällästä palautetta, kun aina en oo varma omasta tekemisestäni...:)

   Poista
 5. Oot kyllä tosi taitava kirjoittamaan ja sun postauksia on aina tosi kiva lukea, joten en yhtään epäile sitä ettetkö joskus kirjoittaisi kirjaa! :) Oman kirjan kirjoittaminen olisi kyllä niin mahtavaa, mutta musta tuntuu, että mulla ei olisi tarpeeksi hermoja kirjoittaa kokonaista kirjaa.. Muista pitää tästä sun unelmasta kiinni ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tästä kommentista! <3 musta tuntuu välillä samalta, kun yritän aloittaa vaikka novellin kirjoittamisen :D Pitää jaksaa uskoa ja yrittää kunnolla :)

   Poista
 6. Voisitko joskus julkasta kirjoittamiasi novelleja täällä blogin puolella? Niitä ois kiva lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei valitettavasti tällä hetkellä ole mitään tallessa, sillä mulla on uusi kone :/ Oon itseasiassa miettinytkin jos vois sillon tällön tulevaisuudessa alkaa julkaista niitä tänne! Kiva idea :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!