maanantai 13. marraskuuta 2017

E-PILLEREIDEN HYVIÄ PUOLIA

Hankin Yaz- merkkiset e-pillerit suunnilleen vuosi sitten ehkäisymenetelmäks aika heti sen jälkeen kun aloin seurusteleen poikaystäväni kanssa. Me ei vielä heti suhteen alussa (varmaan 3 kk:een) edes harrastettu seksiä, ettei kumpikaan luulis että toinen on vaan sen perässä ja halusin tietää et onhan toinen tässä suhteessa yhtä täysillä mukana kun mä. Kuitenkin juteltiin asiasta monta kertaa et ei haittaa vaikkei vielä oltu edetty seksiin asti et ei se oo kummallekaan yhtään tärkeetä. Molemmat ollaan naurettu jälkeenpäin miten tyhmästi me ajateltiin nykyiseen tilanteeseen verrattuna, sillä se on aivan päinvastainen. 

Voin ihan rehellisesti häpeilemättä myöntää, et seksi kuuluu aika isona osana meidän suhteeseen nykyään. Meidän suhde ei olis enää sama, jos siinä ei olisi seksiä. Mä oon sitä mieltä, että seksi ja läheisyys kuuluu hyvään, terveeseen ja pitkäkestoiseen parisuhteeseen. Ensinnäkin hyvä seksi on parasta oman kumppanin kanssa, se myös vähentää paljon stressiä sekä auttaa unohtamaan mielessä olevat negatiiviset asiat. Kun mulla on käytössä e-pillerit, sitä voi estotta harrastaa melkein missä vaan ja milloin vaan.

E-pillereiden helppous on yks suurimmista syistä, miksi tykkään käyttää niitä. Kun me halutaan harrastaa seksiä, ei tarvi lähtee etsimään esimerkiks kortsuja ja hermoilla et löytyyköhän niitä vai ei. E-pillerit vie siis ylimääräisen hermoilun pois. Myöskin se, ettei sun tarvitse kiusallisena katsoa vieressä, kun kumppani yrittää tunkee sitä kortsua paikoilleen kun sä haluaisit jo mennä itse asiaan. 


E-pillereitä voi saada ainakin kahteen päätarkoitukseen. Raskauden ehkäisyyn sekä menkkakipujen lievittämiseen. E-pillereiden aikana mulla on ollut normaalia niukemmat menkat. Koskaan en ole menkkakivuista kärsinyt, mutta nyt niitä ei ole myöskään. Joskus mun menkat saattoivat aiemmin kestää jopa viikonkin runsaalla vuodolla, mut nykyään ne kestää pillereiden kanssa ehkä 2-4 päivää. Pillereiden avulla voi myös siirtää menkkoja eteenpäin vaikka muutamallakin kuukaudella halutessaan. 

Entä jos unohtaa ottaa päivän e-pillerin? Se ei haittaa, sillä ohjeissakin lukee, et ottaa sen unohtuneen pillerin heti kun muistaa. Ehkäisyteho saattaa heiketä vasta muistaakseni 24 tunnin kuluttua unohduksesta. Itse otan e-pillerin aina iltaisin, mutta oon mäkin unohtanut jostain ihmeen syystä ottaa ajallaan, monesti vasta myöhemmin.


Suosittelen ehdottomasti e-pillereitä jokaiselle niitä harkitseville. Onhan nämä hintavat, kun 3kk:n paketti maksaa lähelle 40€ ainakin täällä meillä, mutta se on joka sentin arvoista! Lisäksi poikaystävä maksaa mulle puolet tuosta hinnasta, niin ei tunnu niin suurelta "menetykseltä". E-pillereitä on monenlaisia ja monen hintaisia ja mulla nämä ensimmäiset sopii todella hyvin. Kokeilemalla kyllä saa selville et mitkä sulle sopii parhaiten :). 

9 kommenttia:

 1. Ihana kuulla noista Yaz-merkkisistä jotain hyvääkin kun lähinnä oon lukenut huonoa, varsinkin nyt kun itse alotin samat e-pillerit niin hieman kyllä pelottaa millaset oireet tulee :)

  maripulliainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari kommentista! :) Oon mäki näistä huonoa lukenut mut nää sopii just mulle täydellisesti et en oo heti kyllä vaihtamassa näistä pois! Toivottavasti sulla sopii samalla tavalla kun mulla eli mahdollisimman vähän oireettomina :)

   Poista
  2. Mun on pakko tulla kanssa jakamaan oma kokemus Yazeista, sillä haluun varottaa, että aina kannattaa pitää silmät ja korvat auki minkä tahansa ehkäisyn kanssa. Mä söin Yazeja 2,5 vuotta, ennen kuin tajusin lopettaa ne. Mulle tuli jäätäviä iho-ongelmia, kropan iho tulehtui 95% kauttaaltaan ympäri kehoa ja hiuksia lähti valtavat määrät. Päänsäryt lisääntyivät ja mieli oli todella samea. Tajusin suurimman osan oireista vasta pillerit lopetettuani, olo lähti paranemaan todella nopeasti. En sano, etteivätkö noi kaikilla toimisi, mutta mullakaan eivät oireet ilmaantuneet heti. :) Mutta rohkea postaus, peukut siitä!

   Poista
  3. Kiitti kommentista! Niinku sanoin niin joillekin tää sopii, joillekin taas ei. Tottakai kaikissa hormonaalissa ehkäisymenetelmissä on riskinsä ja niiden kans kannattaa olla tosi tarkkana. Tosi ikävää et sulle on käynyt noin ja jäänyt negatiivinen kuva :/ Mulla ei oo mitään huonoja puolia ollut muuta kuin pieni lihominen ja rintojen kasvu. Jos ne nyt edes pillereistä johtuu!

   Poista
 2. Tosi kiinnostava postaus ja tosi mahtavaa, että kirjotit näin rohkeesti! E-pillereistä on aina kiva kuulla erilaisia kokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! :) Mukava kuulla positiivista palautetta varsinkin kun mua jännitti julkaista tää postaus! Tääkin on vaan mun yksi mielipide että joillekin nää pillerit sopii ja joillekin taas ei :) Mut kiva että tykkäsit!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! :) Välillä täytyy mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!